تیرچه کرومیت

تیرچه کرومیت

سقف تیرچه کرومیت

سقف تیرچه کرومیت

نام صحیح این تیرچه، تیرچه فولادی با جان باز است. نوعی تیرچه پیش ساخته فلزی مانند تیرچه بتنی می باشد. با این تفاوت که در بال تحتانی یا پاشنه تیرچه  به جای استفاده از ۲ عدد میلگرد و بتن از ورق فولادی ۳ یا ۴ میل و در بال فوقانی به جای 1عدد میلگرد از نبشی استفاده شده است.

این تیرچه ها نسبت به تیرچه های پیش ساخته دیگر مانند تیرچه های سفالی و پیش تنیده دارای مزایایی به شرح زیر است:

مزایای سقف تیرچه کرومیت

1. دلیل خیز منفی که در زمان تولید تیرچه به آن می دهند. این است که تیرچه ها به صورت خود ایستا بوده و نیازی به شمع بندی در زیر سقف نمی باشد . به دلیل خود ایستا بودن تیرچه های کرومیت و عدم نیاز به شمع بندی می توان چند سقف را در یک مرحله بتن ریزی نمود .

2. بتن ریزی چند سقف با هم موجب حذف هزینه های کسر بتن ، ترانسفر تراک های حمل بتن و اجرت پیمانکاران اجرای سقف و پمپ بتن می گردد .

3. به علت سبکی تیرچه های کرومیت و امکان تیرریزی تمام طبقات در یک نوبت در صورت استفاده از بلوک یونولیت سقفی ( پلاستوفوم یا پلی استایرن ) به جای بلوک سیمانی یا سفالی سرعت اجرای کار افزایش می یابد.

4. فاصله آکس به آکس حدود ۷۰ سانتیمتری تیرچه های کرومیت موجب سهولت اجرای داکتها جهت عبور لوله های تاسیساتی و کانال ها ، نصب توالت ایرانی و عدم نیاز به قطع تیرچه می باشد .

5. به دلیل فاصله بیشتر این تیرچه که حدود ۷۰ سانتیمتر می باشد ، مصرف بتن نیز در حدود ۲۵ الی ۳۰ درصد کاهش می یابد .

وزن تیرچه های کرومیت با بارگذاری مسکونی با تیرچه های ۵ الی ۶ متر و بدون استفاده از تیرچه مضاعف نباید از حدود  ۱۰ کیلوگرم بیشتر شود .

قیمت تیرچه های کرومیت نیز معمولا بر اساس قیمت روز آهن آلات به خصوص ورق و میلگرد تعیین می شود .

جداول محاسبات نشریه151

نشریه 151

نشریه 151

محاسبات تیرچه های کرومیت کاری سخت و زمان برمی باشد. در محاسبات آن می توان از نرم افزار KDS استفاده نموده و یا از جداول موجود که برای کرومیت آمده است استفاده کرد که در این جداول باید از AS مقاطع استفاده نمود بدین صورت که میزان فولاد مصرفی در قسمت بالایی تیرچه و پایین تیرچه ها با توجه به میزان بار وارده از جدول مربوطه استخراج می گردد.

و با توجه به مقاطع موجود در بازار ایران، صرف اقتصادی خریدار، جوشپ ذیری مقاطع، اجرایی بودن آن ها به تولید این تیرچه ها اقدام نمود.

یکی از بهترین مراجع در طراحی سقف های تیرچه فلزی نشریه شماره 151 می باشد. در این نشریه الزامات تیرچه های فولادی با جان باز در ترکیب با بتن آورده شده است.

بررسی اجمالی نشریه 151:

هدف از تدوین این نشریه,تعیین حداقل ضوابط و معیارهای لازم برای طراحی و اجرای تیرچه های فولادی با جان باز در ترکیب با بتن به صورت خودایستا میباشد.

تیرچه کرومیت

/> تیرچه کرومیت

بدین گونه که برای بتن ریزی؛ بتن با دست، بتن با پمپ، با پلی استایرن، بلوک سیمانی، بصورت جداگانه طراحی ها انجام گردیده و موجود در خود دارد. و برای بارهای مختلف و با توجه به ارتفاع تیرچه ها مقدار فولاد مصرفی بصورت سانتی متر مربع را به کاربر ارئه می نماید.